Jarné jahodové rezy

23. března 2015 v 11:38 | Letiš |  Vegan
Čauky! Sľúbila som, že postupne ako si vyskúšam niektoré recepty, začnem zverejňovať moje prvé kulinárske pokusy. Vyskúšané recepty si chcem postupne zapisovať do vlastnej home-made veg kuchárky obohatené poznámkami, čo som na pôvodnom recepte zmenila či vynechala :D

Jarné jahodové rezy (vegan)
Cesto:
250 g hladkej múky
250 g polohrubej múky
kypriaci prášok
4 lyžice trstinového cukru
4 lyžice rastlinného oleja
šťava z jedného citróna (dala som z dvoch, podľa chuti)
ovocný kompót aj s vodou (v pôvodnom recepte je kompót bez vody a 300ml vody, tak mi to príde zbytočné)

Krém:
1 l rastlinného mlieka
2 pudingy
cukrárenské želé červené (agar agar)
voda
čerstvé ovocie (jahody)

Rúru predhrejeme na cca 175°. Prichystáme vymastený a vysypaný plech alebo dáme len papier na pečenie. Zmiešame všetky sypké ingrediencie, prilejeme olej a kompót. Mixujeme a postupne prilievame citrónovú šťavu podľa chuti. Cesto by malo byť skorej tekutejšie, ak ste použili kompót menšieho objemu než 300 ml dolejeme vodou do vhodnej konzistencie. Cesto jemne rozotrieme na plech a dáme do rozohriatej rúry na 20-30 minút.
Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť a pripravíme si krém. Puding varíme podľa návodu do zhustnutia. Za stáleho miešania a varu pridáme agar agar alebo cukrárenské želé a prilejeme vodu, objem záleží od toho koľko krému sa vojde na plech. Krém rozotrieme po vychladnutom ceste a vkladáme kúsky jahôd alebo iného ovocia. Dobrú chuť!

Príchuť pudingu a pridané ovocie sa dá rôzne chuťovo aj farebne upraviť, napríklad môžete kúpiť pistáciový zelený puding a pridať kiwi. Fantázii sa medze nekladú :)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 sarushef sarushef | Web | 28. dubna 2015 v 18:29 | Reagovat

Já jahody nemusím, ale tohle musí být super :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.